Президент України Петро Порошенко поставив завдання повернути професіоналізм в роботу спецслужб країни. Про це на брифінгу заявив новопризначений радник Президента України - голова Комітету з питань розвідки при Президенті Ігор Смешко.

Він зазначив, що сучасний рівень розвідувального забезпечення не відповідає потребам захисту держави.

Він підкреслив, що зараз відсутня координація між інформаційно-аналітичними підрозділами силових структур країни.

«Інформаційно-аналітичне забезпечення в умовах фактичної війни не відповідає необхідному рівню. Тому Глава держави прийняв рішення про відновлення роботи Комітету з питань розвідки при Президенті України», - цитує слова Смешка прес-служба Президента.

За його словами, розвідувальні органи повинні забезпечувати надання об'єктивної інформації про події в країні і світі, допомагати Президенту приймати правильні стратегічні рішення.

Голова Комітету з питань розвідки підкреслив, що в більшості країн є структура, яка займається плануванням розвідувальної діяльності, перевіркою достовірності інформації, що надходить на вищі щаблі влади, і найголовніше - здійснює координацію діяльності в інтересах забезпечення воєнної безпеки держави.

Смешко назвав історичною помилкою ліквідацію такого комітету, який успішно працював з 1995 по 1999 рік. «Будь-яка монополія на інформацію, якщо вона недостовірна і доставляється на вищий щабель влади, - це величезна загроза національній безпеці і обороні», - підкреслив він.

Він додав, що протягом тижня на розгляд Президента буде представлено положення про комітет, яке визначить процедуру, механізми координації та контролю за діяльністю розвідувальних органів.

Нагадаємо, 8 жовтня Президент України Петро Порошенко створив Комітет з питань розвідки при Президенті України і призначив його головою свого радника Ігоря Смешка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом