Відключення від ефіру дніпропетровського «34-го телеканалу» не було технічним збоєм. Про це заявила прес-служба каналу.

«7 жовтня, о 18.15 під час трансляції сюжету про кандидата в народні депутати по 26-му мажоритарному округу від «Опозиційного блоку Наталії Власової був відключений від ефіру (кабельного і аналогового) дніпропетровський «34-й телеканал», - йдеться в повідомленні.

На самому каналі стверджують, що «34-й телеканал», який входить до «Медіа Групи Україна» відключили від мовлення з невідомих причин. Телеканал недоступний не тільки в аналоговому ефірі, а й у мережі кабельних операторів. Також вчора співробітників телеканалу не пустили на зйомку в Дніпропетровську обласну державну адміністрацію.

«Ми зв'язалися з передавальним центром, з головним інженером, безпосередньо з директором, поки ніякої конкретики ми не отримали. Посилаються на технічні неполадки. На пряме запитання - «чи можна це розцінювати як відключення» - відповіді не отримали», - заявив в офіційному повідомленні телеканалу його технічний директор Олександр Лянкевич, повідомляють «Ukranews».

Власова, кандидат в народні депутати по 26-му мажоритарному округу (і в недалекому минулому - генеральний продюсер каналу) висловила підтримку журналістському колективу і заявила: «Вчора під час трансляції сюжету про моє висунення в народні депутати телеканал просто відключили. Моїм опонентам було відомо, що на 19.30 була запланована програма з моєю участю, тому я розцінюю це як тиск на пресу і на себе особисто. Також вчора зазнали жорсткого пресингу власники білбордів, які не побоялися розмістити мою агітацію. До ранку вже всі зображення були зняті. Також обурює реакція місцевої влади на проблеми з трансляцією каналу - журналістський колектив просто публічно обматюкали. Ось така у нас свобода слова».

Також вона заявила, що місцеві радикали почали тиск на її команду. «У мене немає великого фінансування і власного штабу як такого. Допомагають мені за фактом тільки двоє моїх близьких друзів. І ось, місцем проживання їхніх сімей вже почали цікавитися місцеві радикали. Дніпропетровськ за фактом перетворився на в'язницю суворого режиму», - підкреслила Власова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом