У газові сховища України закачано 16,7 мільярда кубометрів газу. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході засідання Кабінету Міністрів заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ситуація (в енергетичній сфері. - Ред.) складна, але ми її контролюємо. Зараз в українських ПСГ знаходиться 16,7 млрд кубометрів газу», - сказав Яценюк.

Крім того, за його словами, в разі зниження середньодобової температури повітря уряд готовий розпочати опалювальний сезон.

«Ми готові до того, щоб у разі зниження температур забезпечити початок опалювального сезону. Як це не складно», - зазначив він.

При цьому прем'єр окремо акцентував увагу на тому, що в регіонах мають виконуватися ліміти щодо газу.

«Нам потрібно перезимувати. І ми це зробимо, якщо ми будемо разом злагоджено працювати. Мільярдні кошти ми виділяємо, робимо все для того, щоб мати в ПСГ газ, але при цьому повинна бути відповідальність місцевих керівників та чиновників за використання природного газу й за контроль над цим використанням», - підкреслив прем'єр.

Він заявив, що відповідальність має бути на всіх рівнях.

«Облгазам ми вже не даємо наживатися на завищених нормативах. Коли вони завищували нормативи, списували дешевий газ на населення і потім його продавали промисловості в десять разів дорожче. Тому важливо, щоб відповідальність була на всіх рівнях», - резюмував Яценюк.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що для проходження зимового періоду Україні необхідно придбати додатково близько п'яти мільярдів кубометрів газу.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23