Президент України Петро Порошенко створив Комітет з питань розвідки при президентові України і призначив його головою свого радника Ігоря Смешка.

Відповідний указ опублікований на сайті Глави держави.

Документ створений «з метою підвищення ефективності роботи із забезпечення здійснення Президентом України повноважень з керівництва, координації і контролю за діяльністю розвідувальних органів України».

Комітет створюється як допоміжний орган при Главі держави, основним завданням якого є підготовка Президентові пропозицій щодо здійснення керівництва, координації та контролю за діяльністю розвідувальних органів України.

Персональний склад комітету затверджується Президентом за поданням його голови.

«Смешкові доручено у двотижневий термін внести проект положення про комітет та пропозиції щодо його персонального складу, а також пропозиції про порядок координації діяльності розвідувальних органів України в особливий період», - уточнюється в документі.

Забезпечення діяльності комітету здійснюється його апаратом, який є структурним підрозділом апарату Ради національної безпеки та оборони України. Співробітники апарату комітету призначаються на посади і звільняються за поданням голови комітету.

Нагадаємо, сьогодні, 8 жовтня, Президент України Петро Порошенко призначив Ігоря Смешка своїм радником.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом