Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що ніхто не розраховував, що перемир'я на Донбасі буде відразу стовідсотково дотримуватися.

Про це він сказав на спільній прес-конференції в Москві з главою МЗС Венесуели Рафаелем Раміресом.

«Звичайно, ніхто не розраховував, що перемир'я з самого початку буде стовідсотково дотримуватися. Цього ні в одному конфлікті не буває, перестрілки тривають, але, як повідомляють спостерігачі ОБСЄ, їх інтенсивність істотно знизилася і тривають практичні дії в контактах з конфліктуючими сторонами, щоб взагалі такі рецидиви усунути», - сказав Лавров, повідомляє «УНІАН».

При цьому він підкреслив, що факт оголошення перемир'я і підписання відповідних документів у Мінську є «позитивом і заслуговує на всіляку підтримку».

За його словами, зараз, хоч і не без зривів, відбувається роз'єднання сторін, коли узгоджуються практичні кроки щодо відведення важкої техніки, розгортання спостерігачів ОБСЄ між конфліктуючими сторонами.

«РФ надає експертну допомогу в погодженні на землі тих дій, які необхідно зробити, все це позитивно», - сказав він.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську на зустрічі тристоронньої контактної групи був підписаний попередній протокол до угоди про припинення вогню на Донбасі.

Пізніше в той же день Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних сил припинити вогонь в зоні АТО з 18.00.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16