Комітет з питань іноземної торгівлі Європарламенту заблокував пропозицію продовжити дію автономних торговельних преференцій щодо України за прискореною процедурою.

Деякі члени Комітету на чолі з лідером французького Національного фронту Марін ле Пен зуміли створити блокувальну меншість у складі однієї десятої від числа членів Комітету, що й не дало можливості прийняти рішення про продовження дії автономних заходів за прискореною процедурою.

Французьких крайніх правих підтримали Гельмут Шольц (група «Об'єднані ліві», Німеччина), представники групи «Європа за демократію» Давид Бореллі (Італія) і Вільям Дартмут (Великобританія), повідомляє «Інтерфакс».

«Голосування проти зобов'язань ЄС в Комітеті і будь-які подальші дії з метою відкласти голосування можуть негативно вплинути на міжнародну репутацію ЄС, а також на політичну стабільність і мирний процес в Україні», - заявив з цього приводу депутат Габріеліус Ландсбергіс.

Раніше повідомлялося, що надані Україні у квітні автономні торговельні преференції Євросоюз має намір продовжити до грудня 2015 року, згідно з тристоронніми домовленостям України, ЄС і Росії.

Нагадаємо, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом