Помічник державного секретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявляє, що Україна представить чіткі пропозиції з відновлення контролю над державним кордоном на розгляд Російської Федерації і міжнародного співтовариства.

Про це вона сказала сьогодні, 8 жовтня, в Бортницях, що під Києвом, під час церемонії передачі прикордонникам інженерної та іншої техніки для облаштування кордону.

«Як тільки буде встановлено мир і як тільки буде встановлено контроль над міжнародним кордоном, тоді моніторинг місії ОБСЄ буде розгорнуто», - сказала Нуланд, відповідаючи на питання про те, коли повноцінно спостерігачі ОБСЄ зможуть розпочати моніторинг українсько-російського кордону, повідомляє «УНІАН».

Водночас вона висловила переконання, що українська влада має конкретні пропозиції щодо відновлення контролю над державним кордоном України, за її словами, «ці пропозиції будуть далі представлені російській стороні і міжнародному співтовариству».

Нагадаємо, 26 червня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про інженерно-технічне облаштування державного кордону з Російською Федерацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом