Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг столиці України - міста Києва - до рівня «СС» з рівня «ССС» і підтвердило короткостроковий рейтинг на рівні «С» з негативним прогнозом.

Як наголошується в повідомленні агентства, розміщеному на корпоративному сайті, також знижені рейтинги цінних паперів Києва на 550 млн дол. і 4,5 млрд грн до рівня «СС» та до рівня «ВВ (ukr)» відповідно, повідомляє «УНІАН».

«Fitch планував оприлюднити рейтинги Києва не раніше 10 жовтня, однак оголошені адміністрацією міста плани з реструктуризації заборгованості, включаючи виплати за внутрішніми борговими паперами, зумовили наші припущення про погіршення кредитоспроможності міста, - йдеться в повідомленні. - Ми вважаємо ризики рефінансування дуже високими. До того ж значний вплив на економіку міста має загальноекономічна ситуація в країні і слабкість внутрішнього ринку капіталу».

На думку аналітиків Fitch, вклад Києва у ВВП України становить близько 18%. У зв'язку з цим місто багато в чому залежить від економічної політики уряду України та результатів майбутніх парламентських виборів, запланованих на 26 жовтня.

«Важка економічна і політична ситуація в країні напевно посилить ризик кінця 2014 - початку 2015 року», - йдеться в повідомленні агентства.

Як раніше повідомляв ForUm, експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings прогнозують спад економіки України за підсумками поточного року мінімум на 6,5% і збільшення дефіциту бюджету до 10% ВВП.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом