Від початку антитерористичної операції військовими прокуратурами було розпочато 1428 кримінальних проваджень стосовно військовослужбовців.

Про це у вівторок, 7 жовтня, під час прес-конференції заявив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«З початку антитерористичної операції, з сьомого квітня поточного року військовими прокуратурами порушено 1428 кримінальних проваджень стосовно військовослужбовців за різними статтями - як економічним, так і тими, що віднесені до категорії воєнних злочинів», - сказав Матіос.

Зокрема, за ст. 402 Кримінального кодексу України (Про непокору командуванню) Військова прокуратура розслідує 107 кримінальних проваджень проти 1180 військовослужбовців, передає «Укрінформ».

За ст. 407 ККУ (Самовільне залишення місця служби) розпочато 561 кримінальне провадження стосовно 793 військовослужбовців. За ст. 408 ККУ (Дезертирство) розпочато 222 провадження щодо 3078 військовослужбовців. Матіос наголосив, що основною причиною дезертирства були дезорієнтація і дезорганізація військових у результаті непрофесійного командування.

За ст. 409 ККУ (Ухилення від військової служби шляхом самокалічення або іншим способом) розслідуються 56 проваджень щодо 750 військових.

Більш ніж 500 воїнам було оголошено про підозру та обрання щодо них запобіжного заходу, 32 із них запобіжним заходом обрано арешт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

107