Інвестори зацікавляться Україною, коли в країні буде мир, і влада відновить довіру до нашої держави.

Таку думку в коментарі Forum'у висловила перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, народний депутат України (фракція «УДАР») Оксана Продан.

Так, на думку парламентарія, для того щоб бізнес припинив йти з України, а інвестори зацікавилися країною, необхідно вирішити, як мінімум, дві основні проблеми.

«Перше, що потрібно - це мир. Адже безпека означає стабільність. Друге - це довіра до держави. Як тільки ми покажемо, що держава, влада, дійсно роблять те, що декларують - відразу ж з'являться бізнес-інвестори», - заявила вона.

Продан висловила сподівання, що у ВР наступного скликання працюватиме дієва більшість, здатна ухвалювати відповідальні реформаторські рішення. «Причому важливо не тільки ухвалювати, а й змушувати уряд виконувати ці рішення. Сподіваюся, що новий парламент буде робити те, що зобов'язаний робити», - додала вона.

«Переконана, почати процес можливо в будь-який момент. Будь-який міністр, який на своєму місці, навіть без внесення змін у законодавство, може показати, що у нього немає корупції. Тільки треба хотіти цього», - підсумувала вона.

Нагадаємо, 2 жовтня 2014 року пройшла зустріч Президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з представниками компаній, що входять в Європейську бізнес асоціацію і Американську торговельну палату. Її основним лейтмотивом стала необхідність інвестування в українську економіку.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22