Головна військова прокуратура України розпочала слідство стосовно всіх членів тендерного комітету Міністерства оборони за фактом зловживання ними службовим становищем, заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

«Встановлено, що зазначені посадові особи, незважаючи на письмові заперечення Департаменту внутрішнього аудиту та фінансової служби Міністерства оборони, впродовж травня-червня поточного року незаконно провели конкурсні так звані тендери, в результаті яких були підписані договори на закупівлю для потреб силового забезпечення Збройних сил пально-мастильних матеріалів за завищеною ціною», - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок, 7 жовтня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Матіос зазначив, що оголошення про підозру у скоєнні злочину буде тоді, коли буде достатньо доказів для ідентифікації та підтвердження участі кожного співробітника цього комітету.

Він уточнив, що розслідування розпочато за 2 ч. ст. 364 КК України, злочин за цією статтею, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, за словами Матіоса, Головна військова прокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно службових осіб ДП «Антонов».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом