Вантажівки з гуманітарною допомогою від Німеччини вже перетнули українсько-польський кордон. Про це заявив голова ДержНС України Сергій Бочковський, повідомляє прес-служба відомства.

«Сьогодні, 7 жовтня, о 10:50, 112 вантажівок з гуманітарною допомогою від уряду Німеччини перетнули українсько-польський кордон. Речі першої необхідності, побутові прилади та одяг для українців доставив парламентський держсекретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Ганс-Йоахім Фухтель. Це свідчить про повагу, турботу і бажання уряду Німеччини дійсно допомогти Україні подолати складні часи», - зазначив Бочковський, який особисто отримав гуманітарний вантаж фактично з рук Фухтеля.

Він також повідомив, що надалі Товариство Червоного Хреста в Україні та регіональні штаби ДержНС України поширюватимуть цю допомогу областями.

Зі свого боку Фухтель зазначив, що Німеччина прагне підтримати Україну в цей нелегкий для країни час і допомогти українцям стати частиною європейського співтовариства, в якому взаємна допомога є звичною справою.

У ДержНС додали, що нині вантажівки перебувають на території України і партіями вже вирушили до певного місця подальшого розподілу вантажу.

Нагадаємо, ще наприкінці серпня цього року Канцлер Федеративної Республіки Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком висловила намір Німеччини надати нашій державі гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом