Прийняття Верховною Радою за основу пакету антикорупційних законопроектів та дерегуляція дозволять Україні стати на шлях реальної боротьби з корупцією, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомили ForUm'у в прес-службі Кабінету Міністрів.

«Цього далеко не достатньо. Але прийняття антикорупційного пакета, створення Національного антикорупційного бюро, підвищення відповідальності чиновників, розкриття всієї інформації про власність, перевірка фінансових рахунків та моніторинг рівня життя вищих посадових осіб з одного боку, а з іншого - дерегуляція, позбавлення чиновників надмірних повноважень, скорочення кількості контролюючих органів і функцій - дозволять Україні стати на шлях реальної боротьби з корупцією», - сказав Яценюк.

Водночас прем'єр підкреслив, що «ухвалення законів саме по собі не подолає реальну корупцію». «Саме тому уряд протягом останніх декількох місяців пішов шляхом дерегуляції і скорочення корупційних функцій ряду органів держвлади», - зазначив прем'єр.

Він також повідомив, що антикорупційний пакет розроблявся Кабінетом Міністрів п'ять місяців разом з організацією ГРЕКО - групою країн Ради Європи по боротьбі з корупцією.

Як раніше повідомляв ForUm, 7 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про створення Національного антикорупційного бюро України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом