Після проведення перевірки фахівці податкової інспекції одного з районів Києва виявили, що на фермі працювали 54 наймані працівники, 32 з яких виконували свої трудові обов'язки без оформлення трудових договорів, повідомили ForUm'у у прес-службі Державної фіскальної служби.

«Щоб уникнути відповідальності, сільськогосподарське підприємство вело табелі обліку робочого часу, графіки виходу на роботу та інформацію про загальну чисельність працівників без реквізитів підприємства», - сказано в повідомленні.

Крім того, під час детального аналізу видаткових касових ордерів виявилося, що грошові кошти видавалися директору без вказання підстав для видачі.

«Як наслідок - кошти йшли на виплату заробітної плати «в конвертах» та інші заохочувальні і компенсаційні виплати, і за період з січня по червень 2013 склали понад 440 тисяч гривень», - зазначають у фіскальному відомстві.

Ревізори також виявили виплату коштів під звіт при відсутності підтвердження їх оригіналами первинних документів на суму близько 600 тис. грн, неправомірне застосування податкової соціальної пільги і ряд інших порушень при визначенні загального оподатковуваного доходу за договорами цивільно-правового характеру.

«За результатами перевірки фермеру доведеться заплатити понад 300 тисяч гривень донарахованих податків та штрафних санкцій. І, звичайно, оформити трудові відносини з найманими працівниками у відповідності до норм чинного трудового законодавства», - резюмують у відомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78