У Маріуполі контррозвідка Служби безпеки України затримала «політінформатора» так званої ДНР.

За даними прес-центру СБУ, 40-річний громадянин України приєднався до незаконних воєнізованих формувань в березні поточного року і брав безпосередню участь у незаконному захопленні адмінбудівель Маріупольського міськвиконкому, Донецької ОДА, входив до складу НЗФ «Православний Схід».

Чоловік координував свою протиправну діяльність з організатором збройного нападу на будівлю Маріупольського міськуправління міліції на прізвисько СМ (Скажений майор, Мангуст), а також з вербувальницею диверсантів на прізвисько Мама (Чорна Вдова) і Міхелем, який збирав розвідувальну інформацію та вербував найманців.

«Всі троє раніше затримані Службою безпеки України і залучаються до кримінальної відповідальності», - заявили у відомстві.

«Політінформатори» терористичних організацій на тимчасово контрольованих НЗФ територіях поширюють неправдиву інформацію і чутки, відредаговані за стандартами інформаційної війни проти України.

«Вони поширюють через Інтернет і місцеві ЗМІ спотворені відомості про хід АТО і супроводжують російських журналістів, які знімають замовлені тенденційні відеосюжети для телеканалів РФ, в тому числі і з кадрами тортур і моральних знущань над захопленими і пораненими українськими військовими», - заявили в СБУ.

У затриманого вилучено посвідчення за підписом так званого міністра ради міністерства інформаційної політики ДНР, пропуск до будівлі Маріупольської міськради (оформлений НЗФ на період захоплення ними будівлі), агітаційні, фото- та відеоматеріали антиукраїнського змісту.

Крім того, у чоловіка вилучено 2 гранати, 43 патрони калібру 7,62, камуфляжна форма російського виробництва.

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом