В Ірпені (Київська обл.) прокуратура оголосила в розшук місцевого депутата за підозрою у захопленні будівлі прокуратури. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Згідно з повідомленням, депутат, щоб уникнути передбаченого законом покарання, ховається від органу досудового розслідування.

«У зв'язку з цим стороною обвинувачення отримано дозвіл слідчого судді на його затримання і доставку до суду для розгляду питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Слідчим зазначений депутат оголошений у розшук», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 1 жовтня група невідомих осіб у камуфляжі паралізувала роботу прокуратури міста Ірпеня, захопивши приміщення вказаної будівлі.

За цим фактом прокуратурою міста Ірпеня було розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Правоохоронці вживають заходи з метою встановлення інших організаторів та співвиконавців кримінальних правопорушень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом