У середу, 8 жовтня, жителі Землі зможуть спостерігати рідкісне астрономічне явище - «кривавий Місяць», коли повне місячне затемнення збігатиметься зі сходом або заходом Сонця.

Під час цього астрономічного явища супутник спочатку заходить у тінь Землі, а потім виходить з неї. При цьому Місяць може світитися різними відтінками червоного, оскільки навіть у період повного затемнення продовжує освітлюватися.

Побачити «кривавий Місяць» зможуть жителі Австралії, Південно-Західної Азії, також ті, хто живе на узбережжі Тихого океану.

Жителі Землі можуть спостерігати повне місячне затемнення завдяки атмосфері планети, в якій зображення і Місяця і Сонця, спотворені атмосферною рефракцією, «піднімаються над горизонтом. Таким чином, люди можуть «побачити» Сонце за кілька хвилин до його сходу, а Місяць через кілька хвилин після того, як він зайде, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на Space.com.

Це вже друге повне місячне затемнення в поточному році і друге в тетраді повних місячних затемнень протягом 2014-2015 років. Перше відбулося 15 квітня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

107