Президент України Петро Порошенко висловив подяку президенту і уряду США за «продемонстровану дуже сильну підтримку України на її шляху до свободи і демократії».

Про це, як повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави, він заявив у ході зустрічі з помічником держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторіэю Нуланд.

Співрозмовники обговорили питання можливості збільшення макрофінансової допомоги для України з боку США і необхідності в цьому контексті ухвалення президентського антикорупційного пакету.

В продовження домовленостей, досягнутих під час візиту Президента України у Вашингтон 18 вересня з президентом США Бараком Обамою, Порошенко і Нуланд під час зустрічі також обговорили питання розширення військово-технічного співробітництва між Україною та США і реформу українського сектору безпеки.

Крім того, сторони проаналізували стан реалізації Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації в ряді регіонів Донецької і Луганської областей.

Зокрема, підкреслювалася необхідність встановлення повного контролю над українсько-російським кордоном як ключового чинника для подальшого мирного врегулювання. Глава держави наголосив на необхідності відновлення роботи українських прикордонників, залучення експертів ОБСЄ з належним технічним оснащенням до моніторингу на пунктах пропуску і по лінії кордону.

«Без відновлення Україною повного контролю за кордоном неможливо досягти мирного врегулювання», - підкреслив Глава держави.

Президент також наголосив на необхідності вжиття невідкладних заходів для запобігання гуманітарної катастрофи на захоплених територіях, враховуючи наближення зимового періоду.

«Мова йде про відновлення постачань газу, електроенергії, продуктів харчування», - уточнили в прес-службі.

Крім того, Порошенко відзначив важливість відновлення мовлення українських телеканалів у Донецьку та Луганську.

У свою чергу Нуланд висловила сподівання, що під час візиту Президент України відчув підтримку з боку американського народу прагнень українців до свободи і демократії.

Нагадаємо, візит до США Президента України Петра Порошенка відбувся 18 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

15