Курсова політика НБУ змушує країну повертатися в минуле. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу на тему: «Курсова стабільність - реальність чи ілюзія» заявив екс-заступник глави НБУ Сергій Яременко.

«Курсова політика НБУ призвела до того стану, який змушує нас відкотитися назад. Центробанку доведеться відкотитися набагато назад з тих позицій, які були до лютого, щоб потім поступово формувати відносини в банківському сегменті у сфері продажу валюти», - сказав Яременко.

На його думку, НБУ доведеться вводити ще більш жорсткі заходи, ніж впроваджені на сьогодні.

«Немає ніяких змін політики регулятора щодо стабілізації гривні. Тому я розумію, що необхідно від критики переходити до конструктиву: визначитися, що відбувається на валютному ринку. Я вважаю, що політика, котра проводиться Центробанком, нічого спільного з економічним зростанням і стабілізацією валютного курсу не має. У меморандумі записано рух по шляху інфляційного таргетування та плаваючий курс. Але оскільки меморандум підписано у вересні, то лаг між лютим і вереснем став основою для розгойдування човна. І політики, і економісти ще взимку говорили про плаваючий курс, тобто країна чекала девальваці», - переконаний він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91