Фактів імплементації економічної частини Угоди про асоціацію України з Євросоюзом поки немає. Про це в ході зустрічі з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, повідомляє прес-служба російського уряду.

«Поки ми не маємо фактів того, щоб був випущений якийсь нормативно-правовий акт, який явно або приховано вводив би ці норми. Але оскільки пласт нормативно-правових актів дуже великий, відомчі накази ми теж повинні аналізувати. Тому ми будемо дуже уважно відстежувати ситуацію і, безумовно, відразу на неї реагувати, але поки таких фактів ми не знаємо», - сказав міністр.

За його словами, для моніторингу ситуації створена робоча група в частині можливості застосування Україною тимчасових заходів явно або приховано. «У нас зараз налагоджується збір інформації. МЗС, наше посольство в Україні, торгпредставницство в цьому задіяні», - додав Улюкаєв.

У свою чергу Медведєв нагадав, що нещодавно він підписав постанову, згідно з якою за певних умов можуть бути введені мита щодо українських товарів у разі, якщо Україна почне юридичну або фактичну імплементацію - тобто приєднання до економічної частини угоди про зону вільної торгівлі з Європейським союзом.

«Норма постанови уряду таким чином визначає цей порядок: у разі якщо у нас з'являється подібна інформація, протягом десяти днів щодо України запроваджується режим найбільшого сприяння, який означає скасування пільг і появу відповідного набору мит», - заявив Медведєв.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 червня Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським союзом.

12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відстрочення до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

29 вересня Європейський союз прийняв рішення про відстрочку тимчасового застосування Угоди про асоціацію з Україною в частині поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27