Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає підтримку України західними державами одним із найважливіших пріоритетів, які стоять сьогодні на порядку денному. Про це він сказав сьогодні після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Варшаві.

«Сьогодні завдання номер один - посилення безпеки членів НАТО і підтримка незалежної, демократичної України, яка прагне бути частиною західних структур», - сказав Коморовський.

Він зазначив, що польська влада як і раніше готова реалізувати низку ініціатив для досягнення цієї мети, повідомляють «УНІАН».

«Ми будемо надалі підтримувати процес модернізації українського оборонного сектора, згідно з прийнятим рішенням НАТО, але також розраховуватимемо на те, що польська підтримка  також означатиме наближення стандартів України і реальної можливості співпраці з НАТО», - сказав президент Польщі.

У той же час він зазначив, що наслідки агресії Росії проти України матимуть «довготривалий характер» і тому також потрібно працювати над тим, щоб «знайти дорогу для перспективи поліпшення відносин з РФ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37