У понеділок, 6 жовтня, перші вантажівки з гуманітарною допомогою від уряду Німеччини прибудуть в Україну. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

«6 жовтня перші вантажівки з гуманітарною допомогою, яка була надана урядом Німеччини для жителів України, перетнуть українсько-польський кордон. Ця допомога була надана Україні у відповідності з домовленостями, досягнутими під час візиту в Україну канцлера ФРН Ангели Меркель», - йдеться в повідомленні.



Як відзначили в прес-службі, супроводжує вантаж з Німеччини парламентський держсекретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Ганс-Йоахім Фухтель.

Водночас для зустрічі гуманітарної допомоги на українсько-польському кордоні вирушив голова ДержНС України Сергій Бочковський, який особисто буде координувати весь процес доправки вантажу на територію України і його подальший розподіл.

Як повідомляв ForUm, раніше в Німеччині заявляли про готовність відправити в Україну в жовтні 75 вантажівок з товарами першої необхідності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом