Відмінності між життям людей на сході і заході Німеччини все більше згладжуються, констатувала федеральний канцлер Ангела Меркель, виступаючи в Ганновері на урочистому зібранні з нагоди національного свята ФРН - Дня німецької єдності, повідомляє «ТАСС».

«Якщо сьогодні майже кожен молодий німець на сході ФРН вважає, що возз'єднання принесло йому користь, то це означає, що за 24 роки німецької єдності ми робили не тільки помилки, а багато що зробили правильно», - сказала глава німецького уряду.

Однак, за словами Меркель, «багато чого ще належить зробити», у тому числі на ринку праці, а також у сфері продуктивності економіки, яка на сході нижча, ніж на заході.

Канцлер Німеччини також вказала на необхідність «по-новому упорядкувати фінансові відносини між державою і федеральними землями», причому «таким чином, щоб східнонімецькі землі могли уникнути фінансових втрат і щоб одночасно розвинулася така система, від якої отримали б вигоду всі слабкі у структурному плані регіони Німеччини».

У зв'язку з припливом біженців у ФРН канцлер піддала жорсткій критиці прояви ксенофобії, расизму і антисемітизму, які є «відштовхуючим явищем». За словами Меркель, Німеччина «не повинна приймати як належне, що в країні єврейські установи все ще мають перебувати під охороною поліції, а антисемітизм створює загрозу для людей». «Ми не повинні дозволити втягнути молодих людей, які тут виросли, в боротьбу проти тих, хто живе інакше, ніж вони, чи дотримується іншого віросповідання», - підкреслила Меркель.

«Джихадисти створюють загрозу і в Німеччині», - сказала вона, тому боротьба проти бойовиків «Ісламського держави» являє собою «виклик для держав у світовому масштабі, для всього світу». За її словами, це - завдання «не тільки США або арабських держав регіону». «Ні, (це виклик - Ред.) для всіх нас, для яких щось значать слова про те, що гідність людини недоторканна», - зазначила канцлер. За її словами, це складне завдання, однак сама по собі проблема не вирішиться.

Як відомо, 3 жовтня 1990 року п'ять земель - Бранденбург, Мекленбург-Передня Померанія, Саксонія, Саксонія-Анхальт і Тюрінгія, що входили до колишньої Німецької Демократичної Республіки, приєдналися до Федеральної Республіки Німеччина.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49