Понад 3,6 тисячі осіб загинули і 8,5 тисячі отримали поранення з початку збройного конфлікту на сході України, йдеться в доповіді Управління ООН з координації гуманітарних питань, поширеному в п'ятницю, повідомляє РІА «Новости».

Згідно з опублікованими даними, станом на 30 вересня число загиблих на сході України становить 3627, поранених - 8446 осіб.

У доповіді також вказується, що бої на території східної України тривають, незважаючи на підписаний 19 вересня меморандум про припинення вогню.

За даними на 3 жовтня, в зонах конфлікту на сході України проживає 5,1 мільйона чоловік. Кількість внутрішньо переміщених осіб склала 379,059 осіб, ще 426,995 перебралися в сусідні країни.

У доповіді також наголошується, що влада так званої Донецької народної республіки надала гарантії, що гуманітарні співробітники ООН зможуть працювати в контрольованих ополченцями районах, доставляючи допомогу населенню.

«Це значний та позитивний розвиток ситуації, оскільки гуманітарна допомога найбільше необхідна в регіонах, які перебувають під контролем Донецької народної республіки, і багато гуманітарних організацій не могли туди дістатися через проблеми з безпекою», - наголошується в документі.

Як повідомляв ForUm, за станом на 23 вересня конфлікт в Україні призвів до загибелі вже 3543 людина.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24