Події на сході України позначилися на кожному українцеві. Таку думку висловив ForUm'у колишній губернатор Донецької області, екс-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, народний депутат України Анатолій Близнюк, коментуючи той факт, що згідно з офіційною статистикою в Україні впав рівень зарплат.

«Коли псевдопатріоти піднімають питання, хто кого годує з регіонів України, мовчать про те, що чотири регіони у нас були донорами, а понад два десятки - реципієнтами. Не хочу вступати в непотрібну суперечку, хто кого годує. Але ситуація наочна. На сході підприємства втратили в середньому 50% промислового виробництва, 80% експортного потенціалу. І це відображається на стані справ у державі в цілому», - акцентував він.

Близнюк підкреслив, що влада зобов'язана врахувати наслідки і мінімізувати подальші ризики. «Замість цього тривають порожні розмови. Але, люди добрі, озирніться! Ми одна держава. Ми єдина країна. Не треба ділити Україну на схід, захід. У нас є одна на всіх біда. Шкода, що цього бачити не хочуть», - сказав нардеп.

Крім того, він вважає, що існує ризик погіршення ситуації, розколу в Україні. «Близько семи мільйонів людей на сході не змогли проголосувати за Президента. Грядуть нові вибори. Близько п'яти-шести мільйонів людей знову будуть позбавлені права голосувати», - вважає політик.

«Будуть лише заяви, що у нас вила - головне в житті і на них треба когось підняти. Нагадаю, Ян Томбінскі (посол ЄС в Україні. - Ред.) вже сказав, що недемократично, коли в (сміттєві. - Ред.) урни кидають. Але в Україні вже відкрито скриньку Пандори. Її намагаються закрити виборами. Але якщо нічого і далі не буде зроблено, наша страшна біда в кінцевому підсумку може призвести до втрати країни. Справжні патріоти повинні це усвідомлювати», - підсумував Близнюк.

Нагадаємо, за даними Держстату, в серпні 2014 року розмір середньої зарплати по Україні склав 3370 грн/міс., це на 4,7% менше, ніж у липні нинішнього року.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22
Теги