Люди будуть змушені самостійно вирішувати проблеми дорогих енергоресурсів. Таку думку висловив ForUm`у колишній губернатор Донецької області, екс-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, народний депутат України Анатолій Близнюк, коментуючи можливість реалізації програми переходу на альтернативні джерела енергії.

«Про це можна довго говорити і нічого не сказати. Ті, хто приймає такі рішення, зобов'язані розуміти, наскільки реально здійснити проект. Проаналізувати, скільки використовується централізоване опалення, а скільки - індивідуальне. Цього ніхто не бачить, бачити не хоче», - заявив він.

Водночас Близнюк підкреслив, що перехід на альтернативні джерела енергії справді потрібен, особливо якщо врахувати вартість газу. «Але застосовувати радянський підхід, обіцяючи людям, що за них все буде зроблено, не потрібно. Адже в реальному житті цього не буде», - наголосив екс-міністр.

«Якщо хтось дійсно піклується про людей, він забуде про політичну складову, вивчить, як реально звичайні громадяни живуть, розробить і почне впроваджувати системний, дієвий механізм. А цього немає. Пріоритетною залишається тільки політична складова», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22