Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні (Австрія) Ігор Прокопчук заявив, що перші два безпілотні літальні апарати від Організації з безпеки і співробітництва в Європі прибудуть до України 5 жовтня. Про це Прокопчук повідомив сьогодні, 3 жовтня, на брифінгу в приміщенні Дипломатичної академії України.

«Перші літаки повинні прибути в Україну через два дні», - сказав він.

Прокопчук додав, що спочатку в Україну прибудуть два безпілотні літальні апарати, а також спеціальна станція. За його словами, 5 жовтня ці безпілотники мають перетнути кордон України, повідомляє «УНІАН».

Також він повідомив, що ще два безпілотники повинні прибути до України в середині жовтня.

Крім того, за словами Прокопчука, держави-учасники ОБСЄ продовжують консультації щодо спрямування в Україну додаткових безпілотників.

Також він зазначив, що розглядаються питання використання іншої технічної апаратури, щоб збільшити моніторингові можливості місії спостерігачів. Зокрема, сказав Прокопчук, йдеться про відеокамери, про супутниковий зв'язок, а також про можливості робити супутникові знімки для оцінки ситуації на сході України.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що місія вже за чотири тижні може отримати безпілотні літальні апарати, постачальники яких уже визначені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20