Нинішня влада бореться не з бідністю, а з бідними. І якщо сьогоднішні чиновники завтра знову опиняться у владі, то вже наступного року в рейтингу країн, сприятливих для життя пенсіонерів, Україна посяде останнє місце, вважає лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук.

Так, згідно з дослідженнями міжнародної благодійної організації HelpAge International, яка вивчала, де найкраще живеться людям похилого віку, Україна опинилася на 82-му місці із 96-ти. Це найгірший показник для країн Східної Європи. За минулий рік наша країна в цьому рейтингу опустилася на 16 пунктів. Гірше за українських пенсіонерів живуть тільки літні люди в Афганістані, Пакистані, Іраку, Руанді...

«Ще рік тому за рівнем доходів, зайнятості, якістю медобслуговування, створення сприятливих умов для пенсіонерів наша країна перебувала на 66-му місці. Але після євроінтеграційних реформ як старої, так і нової влади українським людям похилого віку про гідне життя залишається тільки мріяти», - прокоментував рейтинг Медведчук.

Нагадаємо, на 1 липня мінімальна пенсія в Україні становила 976,52 грн, середня - 1 560,98 грн. Для порівняння: середній розмір пенсії в сусідній Росії - 11 600 рублів (близько 3 800 грн). А вже з наступного року його планується підвищити до 12 400 руб. (4 100 грн).

«В Україні пенсіонери не живуть, а виживають. З урахуванням того, що гривня девальвувала на 75%, реальна інфляція зашкалює, ліки подорожчали (деякі - ледь не вдвічі), а продукти і послуги суттєво зросли в ціні, більшість пенсіонерів ледве зводять кінці з кінцями, відмовляючи собі в найнеобхіднішому. А вся турбота держави зводиться лише до одного - періодичної індексації, яка, наприклад, у першому півріччі цього року становила 34,89 грн, якщо говорити про середню пенсію», - обурюється лідер «Українського вибору».

Медведчук відзначив передвиборні обіцянки прем'єр-міністра Арсенія Яценюка відкрити фронт і боротися із соціальною несправедливістю в новому парламенті.

«Але мільйони українців - пенсіонери, студенти, вчителі, лікарі, представники малого і середнього бізнесу - словам прем'єра не вірять. Вони переконалися в тому, що нинішня влада бореться не з бідністю, а з бідними. І якщо чиновники, які сьогодні сидять у високих кабінетах, завтра знову опиняться у владі і продовжать проводити антинародну, антисоціальну політику, то з високою часткою ймовірності можна припустити, що вже наступного року в рейтингу країн, сприятливих для життя пенсіонерів, Україна посяде останнє, 96-те місце», - резюмував лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом