Студенти Гонконгу, що організували масштабні протести проти китайської влади, висловили згоду на переговори з главою адміністрації автономії Керрі Лем. Про це повідомляється в прес-релізі на сайті Федерації студентів Гонконгу.

При цьому студенти підкреслили, що готові продовжувати акції протесту на підтримку загальних виборів. У Федерації вимагають від влади проведення політичної реформи, реалізації загального виборчого права, а також відставки глави уряду Гонконгу Лян Чженьіна.

Раніше студенти висунули ультиматум Лян Чженьіну, погрожуючи захопити урядові будівлі в разі, якщо він не покине свій пост до вечора четверга. Незадовго до закінчення терміну ультиматуму Лян Чженьін заявив про відмову покинути пост, але запропонував студентам почати переговори з Керрі Лем.

Нагадаємо, 2 жовтня сотні студентів-протестувальників блокували будівлю адміністрації Гонконгу.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 вересня на вулиці Гонконгу вийшли близько 80 тисяч чоловік. Вони відстоюють право самостійно обирати місцеву владу. Пекін погодився піти на поступки і пообіцяв Гонконгу надати таку можливість у 2017 році. Однак висунув умову, що всі кандидати, за яких жителі Гонконгу зможуть віддати свої голоси, будуть попередньо схвалені виборцями з Китаю. У Гонконгу з такими умовами не погоджуються, вимагаючи повної демократизації голосування.

29 вересня влада США заявила, що стежить за акціями протесту в Гонконгу, і закликала Пекін і демонстрантів проявляти стриманість.

У свою чергу глава китайського МЗС  Ван І заявив, що маніфестації в Гонконгу є внутрішньою справою Китаю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27