Київська міська державна адміністрація має намір перепрофілювати 4 лікарні в лікарні швидкої допомоги (ЛШД), повідомив заступник директора департаменту охорони здоров'я КМДА Олександр Курмишов.

«На все місто Київ, в якому мешкає близько 3 млн осіб, а перебуває близько 5 млн, усього одна лікарня швидкої медичної допомоги, і вона знаходиться на лівому березі, де всього 740 ліжок. Це дуже мало», - зазначив він.

Він наголосив, що Києву необхідно близько 4,5 тис. ліжок.

За підрахунками Курмишова, для цього необхідно створити ще 4 лікарні, які могли б працювати в режимі швидкої медичної допомоги.

«І нам необхідно у Києві додатково до цих 5 дорослих лікарень ще 2 лікарні, які б надавали допомогу дітям», - додав він, повідомляють «Українські Новини».

Зокрема, планується, що на правому березі три ЛШД будуть знаходитися у Печерському, Оболонському та Солом'янському районах, а на лівому - в Дарницькому районі.

«Ми будемо їх перепрофілювати, ті медичні установи, які є. Це буде 1-ша лікарня - Червоний Хутір, 12-та лікарня на Печерську, обласна лікарня на Оболоні і 6-та лікарня - Медмістечко, а також 1-ша і 2-га дитячі лікарні», - заявив заступник директора департаменту охорони здоров'я.

 

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278