Москва не публікуватиме відповідний список нев'їзних представників Європейського Союзу, заявила заступник директора департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова.

«Росія прийняла відповідні заходи, - сказала вона. - У нас такої практики (публікація російського списку європейських чиновників, яким заборонений в'їзд у РФ) немає. Ми не публікуємо подібні списки», - повідомляє «ТАСС».

«Ті західні колеги, які відчувають, що можуть опинитися в списку, повинні це перевірити перед поїздкою до Росії через дипломатичні канали, - зазначила Захарова. - Санкції - це не наша забаганка, це виключно відповідний захід».

Як раніше повідомляв ForUm, Євросоюз 12 вересня ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших оборонних концернів Росії - «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» та Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК). Також США застосували санкції проти Росії, включивши туди «Сбербанк» Росії, компанії «Газпром», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Транснефть», «Газпром нефть», а також п'ять оборонних і високотехнологічних держкорпорацій. 24 вересня санкції проти РФ також розширила Японія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24