Високий суд Мумбаї, адміністративного центру штату Махараштра на заході Індії, дозволив індійцям під час заповнення офіційних анкет пропускати графу «Віросповідання».

Більш того, в анкетах відтепер з'явиться окремий пункт «Немає релігії».

Суд розглядав це питання у зв'язку зі зверненням членів організації «Церква Бога». У них відмовилися прийняти оголошення в газету після того, як вони не заповнили в анкеті графу «Віросповідання». Ображені індійці намагалися пояснити працівникам видання, що не сповідують жодної із перелічених у графі релігій.

Суд задовольнив їхній позов, пославшись на 25-ту статтю Конституції республіки, в якій зазначається, що всі особи мають право на свободу віросповідання, передає «ТАСС».

«Індія є світською, демократичною республікою, в якій існує абсолютна свобода для кожної людини вирішувати, хоче вона належати до якоїсь релігії чи ні», - такий вердикт Високого суду Мумбаї.

Відповідно до Конституції Індії Високі суди існують практично в кожному регіоні країни (штаті та союзній території). Високий суд здійснює керівництво всіма судами і трибуналами на території, підпорядкованій його юрисдикції, й оскаржити його рішення можна тільки у Верховному суді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27