Так званий Закон про люстрацію від початку був документом несправедливим, упередженим і популістським. Цей закон був ухвалений парламентом під безпрецедентним тиском спікера на догоду передвиборній метушні, повідомляє прес-служба «Опозиційного блоку»

По суті, ініціатори цієї авантюри схилили Раду до голосування за порожній бланк документа, а потім текст закону віддали на відкуп закулісним авторам. Профільний комітет парламенту навіть не бачив тексту, не кажучи вже про проведення роботи з його редагування.

В результаті, отримали фінальний текст Закону, який абсолютно дискредитує ідею як таку, а процес люстрації робить абсолютно неможливим! Замість того, щоб покарати винних, Законом пропонується люструвати сотні тисяч громадян, які чесно працювали на різних посадах у 2010-2014 роках.

Закон у цьому вигляді порушує все мислиме і немислиме: Конституцію України, основоположні принципи Декларації прав людини і громадянина, рекомендації та резолюції ПАРЄ. Крім того, він практично знищує систему державного управління. Підписавши таке, Президент підпише смертний вирок державній системі управління як такій. Це розуміють усі розсудливі люди.

Демагогам від влади не хочеться визнавати власних помилок. Тому й з'являються необґрунтовані та безпідставні звинувачення на адресу представників «Опозиційного блоку» і європейських політиків у тому, що вони, мовляв, заважають встановленню справедливості. Насправді, правда виглядає так, ПАРЄ відхилила закон як дискримінаційний, дикий, бездарний і недемократичний.

Заслужений представник Парламенту Австрії містер Штефан Шеннах навіть не уявляє, в чому його звинувачують на сторінках українських ЗМІ. Логіка подібних звинувачень відсутня, оскільки комітет проголосував за таке рішення одностайно!!! А це приблизно 40-50 осіб з усіх країн Ради Європи. Всі звинувачення - безпідставні і невмотивовані.

«Опозиційний блок» розуміє необхідність оновлення і перезавантаження влади, покарання винних у злочинах, скоєних представниками колишньої влади. «Однак ми нікому не дозволимо, під приводом люстрації, розправлятися з інакодумцями і карати десятки тисяч людей за чесну й відповідальну роботу. Ми будемо відстоювати єдино можливий шлях - верховенство права та захист прав людини», - йдеться в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом