Прокуратура Запорізької області затвердила та спрямувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно жителя Маріуполя, який брав участь в організації та проведенні у травні поточного року незаконного референдуму з метою проголошення незалежності так званої Донецької народної республіки.

Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

«11 травня чоловік, діючи умисно, з метою зміни меж території і Державного кордону України, в Маріуполі брав участь в організації і проведенні незаконного референдуму з питання проголошення незалежності «Донецької народної республіки» (ч.2 ст.110 КК України)», - повідомив в.о. начальника відділу прокуратури Запорізької області Олександр Брусняк.

Крім того, досудовим розслідуванням, яке проводило УСБУ України в Запорізькій області, встановлено, що цей громадянин у квітні цього року з використанням звукопідсилювальної апаратури публічно закликав на організованому ним мітингу вчинити дії, що загрожують громадському порядку, - захопити будівлі і споруди військової частини в Маріуполі (ст. 295 КК України).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21