Уряд запроваджує єдиний облік внутрішньо переміщених осіб з Криму і районів проведення АТО. Відповідну постанову прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 1 жовтня, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Представляючи проект акта, міністр соціальної політики Людмила Денисова підкреслила: «Постанову розроблено з метою одержання достовірної інформації про категорії, потреби і кількість переміщених осіб в цілому по Україні».

За її словами, Мінсоцполітики створить і буде вести Єдину інформаційну базу даних про взятих на облік внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території України і районів проведення антитерористичної операції.

Передбачається, що переселенцям з Криму та зони АТО будуть видаватися довідки про взяття на облік. Для отримання довідки переміщеній особі, яка досягла 18-річного віку, необхідно буде звернутися особисто або через законного представника із заявою та копією паспорта в органи соціального захисту населення за місцем перебування.

Така довідка буде видаватися в день подачі заяви безоплатно, за встановленою формою.

У разі відсутності документа, що посвідчує особу, переселенець повідомляє про це територіальні підрозділи ДМС, які в одноденний термін видають тимчасове посвідчення.

При цьому спрощена процедура отримання довідок для осіб, які проживають в місцях масового поселення: пропонується здійснювати прийом заяв та видачу довідок уповноваженими на це особами з виїздом на місця їх проживання.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними прес-центру ООН, станом на 29 вересня в Україні офіційно нараховується 295 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136