Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про спрощення порядку отримання російського громадянства іноземними підприємцями та інвесторами, повідомляє прес-служба уряду РФ.

Метою нововведення є залучення іноземних інвестицій у російську економіку.

«Спрощений порядок прийому в російське громадянство поширюється на іноземних підприємців та інвесторів, зайнятих діяльністю, передбаченою загальноросійським класифікатором видів економічної діяльності», - сказано в тексті постанови.

Виняток становлять види діяльності, пов'язані з оптовою та роздрібною торгівлею, ремонтом автотранспортних засобів і мотоциклів, роботою готелів та підприємств громадського харчування, операціями з нерухомим майном, працевлаштуванням та підбором персоналу, а також діяльність в області реклами, права та бухгалтерського обліку. У цих сферах немає потреби в залученні нових учасників, наголошується в документі.

Зазначимо, що в лютому 2014 року Федеральна міграційна служба і Міністерство економічного розвитку Росії розробили законопроект, згідно з яким іноземці, які вклали в економіку Росії не менше 10 млн руб., мають право у спрощеному порядку отримувати російське громадянство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом