Слідчий комітет РФ пред'явив звинувачення нібито бійцеві батальйону «Дніпро» Сергію Литвинову у вбивствах мирних громадян на сході України. Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на керівника управління Володимира Маркіна.

«Характер і почерк вбивств, скоєних бойовиками Нацгвардії і «Правого сектора», схожий і з іншими подібними злочинами, які докладно описав у своїх свідченнях рядовий батальйону «Дніпро» Сергій Литвинов», - заявили в СК.

Маркін заявив, що боєць нібито сам прийшов на територію РФ.

«Відразу хочу заспокоїти тих, хто спробує звинуватити нас, що він був насильно привезений з території іншої держави: цей чоловік сам прийшов на територію Росії під виглядом мирного жителя, щоб поступити до однієї з лікарень Ростовської області», - сказав він.

Зараз Литвинов уже заарештований і найближчим часом буде етапований у Москву для проведення психолого-психіатричної експертизи.

«За свідченнями Литвинова, він особисто здійснював вбивства цивільних осіб, що не брали участі у військовому конфлікті , в тому числі жінок і дітей, які проживали в селищах Мілове, Широкий, Макарове і Комишне, керуючись лише анонімними доносами». І, що найцікавіше, за вчинення вбивств цей боєць отримував грошову винагороду, що видавалося його керівництвом з коштів Ігоря Коломойського», - наголошується в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32