У міжнародному аеропорту «Бориспіль» затримали 23-річну мешканку Дніпропетровської області, яка шукала і відправляла українських дівчат за кордон для заняття проституцією.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«Підозрювана разом зі своєю компаньйонкою, громадянкою Узбекистану, організувала цілу мережу борделів в Індії, де працювали українські дівчата. У липні цього року жінка почала пошук нових жертв», - йдеться в повідомленні.

Так, через соціальні мережі вона познайомилася з двома дівчатами, яким запропонувала свою допомогу в оформленні документів для виїзду в Індію, а також пообіцяла вже на місці допомогти їм влаштуватися в місцеві публічні будинки.

За даними слідства, насправді зловмисниця планувала передати дівчат у сексуальне рабство, де б вони відпрацьовували витрачені на них кошти.

Крім цього, як зазначили в прес-службі, підозрювана пропонувала дівчатам винагороду в розмірі 150 доларів США за посередництво в пошуку інших «кандидаток».

Наразі відомості про вчинення цією особою кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ч.2 ст.149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом