Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно міністра оборони України Валерія Гелетея і начальника Генштабу збройних сил України Віктора Муженка за організацію вбивств, застосування заборонених засобів і методів ведення війни і геноциду. Про це повідомляє прес-служба СК РФ.

«Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу стосовно міністра оборони України Валерія Гелетея, начальника Генштабу збройних сил України Віктора Муженка, командира 25-ї бригади збройних сил України Олега Мікаса, а також інших поки невстановлених осіб з числа командирів 93 бригади ЗСУ і ряду вищих посадових осіб з числа військового керівництва України», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, вищеперелічені особи нібито «навмисне в порушення Конвенції 1948 року «Про попередження злочину геноциду і покарання за нього» і інших міжнародно-правових актів, які регулюють геноцид, віддавали накази з метою повного знищення національної групи російськомовних осіб» які проживають на території так званих «самопроголошених Луганської та Донецької народних республік».

Як повідомляв ForUm, раніше СК РФ порушив кримінальну справу про геноцид російськомовного населення «на території Луганської і Донецької народних республік».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом