Президент Російської Федерації Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову, в ході якої обговорили розвиток ситуації в Україні і газову проблему. Про це повідомляє офіційний сайт Кремля.

Згідно з повідомленням, в розмові була підкреслена важливість суворого дотримання Мінських мирних домовленостей, насамперед - про припинення вогню, відведення важких озброєнь сторін, забезпечення ефективного моніторингу обстановки по лінії ОБСЄ.

Крім цього, Путін наголосив на необхідності недопущення в подальшому обстрілу нібито українськими підрозділами цивільних об'єктів в зоні конфлікту.

«Лідери двох країн також висловилися за якнайшвидше оформлення та реалізацію домовленостей щодо української газової проблеми», - йдеться в повідомленні.

Водночас «були порушені питання міжнародного співробітництва у справі протидії терористичній загрозі, що виходить насамперед від радикального угрупування «Ісламська держава».

Також Путін і Меркель обговорили взаємодію в боротьбі з епідемією небезпечного інфекційного захворювання - лихоманки Ебола.

Телефонна розмова лідерів двох країн відбулася за ініціативою німецької сторони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом