Реалізація проекту «Стіна» на кордоні з РФ здійснюється згідно з планом, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Як заявили у відомстві, інтернет-видання «Капітал» у матеріалі, присвяченому виконанню плану інженерного облаштування українсько-російського кордону під назвою «Стіна», спотворило коментар помічника голови Держприкордонслужби Сергія Астахова про те, що нібито проект відкладено.

«Загальнонаціональний проект «Стіна» виконується на визначених планом ділянках державного кордону в межах Чернігівської, Сумської, Харківської областей», - підкреслили в прес-службі.

Також наголошується, що Держприкордонслужба, яка ще з травня виконує безпрецедентні інженерно-технічні роботи з захисту українсько-російського кордону, визначена новим головним виконавцем замість Міністерства інфраструктури.

«Після того як будуть додатково залучені ресурси інших взаємодіючих відомств та місцевих державних адміністрацій, роботи будуть значно прискорені», - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, «Капітал» повідомляв, що Кабмін не вклався в термін з реалізацією першого етапу проекту облаштування й укріплення державного кордону з РФ, а анонсований прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком амбітний проект «Стіна» не побудований навіть на папері.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом