1 жовтня лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко взяв участь у першому круглому столі «Україна в Європі: мир і розвиток», який відбувся у Відні (Австрія). Про це повідомляє прес-служба блоку.

Учасниками круглого столу, організованого «Німецько-Українським форумом» спільно з ініціативою «Future business Ukraine», стали провідні українські та європейські політики, економісти, громадські діячі.

Виступаючи на круглому столі, Бойко зазначив, що головна задача, яку ставить перед собою українська опозиція - це досягнення миру в Україні та відновлення зруйнованих війною Луганської та Донецької областей. Бойко закликав міжнародне співтовариство надати Україні допомогу в цьому.

«Сьогоднішній круглий стіл, організований німецькими колегами, безумовно, дуже важлива подія в політичному житті нашої країни, на якому ми показуємо європейцям і обговорюємо разом з ними, як досягти миру в Україні. Та ж Німеччина після Другої світової війни роззброювалася протягом 15 років. Була розроблена спеціальна програма, для роззброєння тих, хто повернувся з війни зі зброєю. Для нас це дуже актуально, оскільки сьогодні в країні дуже багато зброї у людей на руках. І це буде продовжуватись, на жаль, ще довго, якщо ми не реалізуємо ефективну програму», - сказав Бойко.

Він зазначив, що «Опозиційний блок», який він представляє, виступає за якнайшвидше досягнення миру в країні і врегулювання відносин з сусідніми країнами. Лідер опозиції озвучив головні кроки, які потрібні Україні для виходу з глибокої кризи, в якій країна опинилася сьогодні.

«Наші основні цілі - це мир і негайний початок програми відновлення у всіх реальних секторах економіки, а також у фінансовій сфері. Україні потрібен план - аналогічний плану Маршала для Європи», - сказав Бойко.

«Країна котиться в економічну прірву. По всій країні почалися тотальні віялові відключення електрики. Ресурсу газу, мазуту та електрики для обігріву міст недостатньо для того, щоб пережити зиму. Додайте до цього катастрофічне зубожіння людей, падіння гривні, зупинку підприємств, невиплату зарплат і пенсій, параліч в енергетиці. Як результат - різке падіння рівня життя громадян - від Одеси до Львова. Все це - результат непрофесіоналізму нинішньої влади», - зазначив Бойко.

«Я хочу, щоб ви знали - альтернатива нинішній владі є. Це наша команда. Ми не раз на ділі доводили, що можемо відновити керованість процесами в економіці, працездатність державної машини і навести в країні лад.

Він також звернув увагу, що напередодні парламентських виборів нинішня українська влада посилила репресії щодо представників опозиції. І закликав припинити цю цинічну практику, несумісну з основними демократичними принципами.

«Жахливий випадок, який стався в Одесі - коли в приміщенні обласної державної адміністрації, у присутності міліції був побитий член парламенту, представник «Опозиційного блоку». Важко повірити, що це відбувається в країні, яка претендує на партнерство з Європейським союзом. Безумовно, це кричущий випадок, і він повинен отримати оцінку правоохоронних органів, а не просто запис у Фейсбуці міністра внутрішніх справ. Ми будемо домагатися того, щоб винні понесли покарання», - зазначив він.

Бойко отримав підтримку учасників круглого столу в питанні необхідності в Україні сильної опозиції.

«Я впевнений, що люди нам нададуть довіру на виборах, і ми знову зробимо Україну стабільною і передбачуваною країною і надійним партнером для наших європейських друзів», - резюмував лідер «Опозиційного блоку».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31