В Амстердамі відкрилася Мікропія - перший у світі інтерактивний зоопарк мікробів.

Розташований цей заклад поруч з міським зоопарком Artis, директор якого багато років виношував ідею продемонструвати відвідувачам не тільки макро-, але і мікрорівень живої природи.

Зоопарк мікробів нагадує лабораторію. Його експонати - безліч мікроорганізмів, яких можна розглянути через мікроскопи, підключені до великих екранів.

Відвідувачі мають можливість поспостерігати за життям бактерій, що проходить в пробірках і чашках Петрі. Розмноження мікроорганізмів демонструється в спеціальному тривимірному мікроскопі. Також представлена гігантська модель вірусу Ебола, пише Lenta.ru.

Крім того, спеціальний сканер покаже, де саме і скільки мікробів зараз є на тілі відвідувача. Нарешті, охочі можуть поцілуватися і дізнатися, скільки бактерій вони передали один одному під час поцілунку.

«Мікроби всюди. Тому мікробіологи необхідні практично кожному сектору економіки, охорони здоров'я, харчової промисловості, будівництва, нафтогазової галузі, фармацевтики. Якщо ми віддамо мікробіологію в уділ невеликій групі експертів, у людей ніколи не прокинеться до неї інтерес. Наша мета - показати відвідувачам, що в природі все взаємопов'язано і що мікроби є найважливішою частиною цих зв'язків», - заявив директор Мікропії Хейг Балян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149