Рятувальники докладають всіх зусиль, щоб діти зі сходу України змогли якомога швидше адаптуватися до нових умов проживання. Про це заявив керівник Міжвідомчого координаційного штабу Василь Стоєцький, повідомили Forum'у в прес-службі ДержНС.

«Рятувальники ДержНС України постійно працюють з дітьми, які тимчасово переїхали зі сходу України. Психологи Служби порятунку в ігровій формі намагаються визначити емоційний стан дітей і допомагають їм адаптуватися до нових умов проживання. Так, нещодавно у Кременчуці рятувальники і психолог 4-го пожежно-рятувального загону ДержНС відвідали дітей, які приїхала в місто зі сходу і тепер виховуються у дитячому садку №58. Співробітники ДержНС України ставили перед собою важливе завдання: підтримати малюків і навчити правильної поведінки на випадок виникнення різних екстремальних ситуацій», - зазначив він.

Він зазначив, що робота з юними громадянами була організована за трьома напрямами: освітній - знайомство дітей з навчальною програмою «Школа екстремальних ситуацій», культурний - знайомство з героїчним минулим міста, традиціями і шанобливим ставленням городян до його історії, соціальний - навчити піклуватися і відповідально ставитися до тих, хто потребує уваги та допомоги.

Стоєцький зазначив, що, готуючи програму, психолог загону Тетяна Ватулєва врахувала, що зараз діти отримують від соціального оточення багато негативної інформації. Змінити це неможливо, як неможливо і керувати обставинами. Від цього може виникати відчуття безпорадності. Тому дітям були запропоновані зрозумілі дії і практичні рекомендації, які допоможуть пережити складний час. Юні учасники програми зі Східної України могли позмагатися у вікторинах, тематичних іграх, після чого скуштувати справжнього українського короваю під час солодкого столу. Приємним завершенням зустрічі стали призи у вигляді іграшок для найбільш активних дітей.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними прес-центру ООН, станом на 29 вересня в Україні офіційно нараховується 295 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21