У Каталонії поліція очистила тротуар перед будівлею представництва іспанського уряду, де понад 100 осіб встановили намети на знак протесту проти рішення Конституційного суду про призупинення дії указу щодо проведення 9 листопада опитування населення про суверенітет цієї автономної області Іспанії, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

У ході операції між окремими маніфестантами та поліцією сталися сутички. Постраждалих немає.

Акція була проведена на призов представленого в каталонському парламенті лівого угруповання «Кандидатура народного єдності», яка виступає за незалежність Каталонії.

Як повідомляв ForUm, 29 вересня Конституційний суд Іспанії взяв до розгляду позови іспанського уряду про визнання такими, що не відповідають конституції, ухвалених в Каталонії закону «Про проведення опитувань населення, які не мають характеру референдуму» та указу про скликання 9 листопада опитування про суверенітет цієї автономної області.

Мас підписав у суботу указ про проведення 9 листопада референдуму про «майбутній політичний устрій» цієї іспанської автономної області. Офіційний Мадрид назвав незаконним намір Каталонії провести опитування про суверенітет регіону і подав позов до Конституційного суду з вимогою визнати ініціативу каталонського уряду незаконною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31