Партія «Опозиційний блок» вимагає відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Палиці у зв'язку з побиттям в Одесі народного депутата Нестора Шуфрича.

Про це йдеться в заяві політичної сили.

«Вимагаємо негайної відставки міністра внутрішніх справ та голови Одеської облдержадміністрації, а також негайного публічного й об'єктивного розслідування фактів організації масових заворушень на всій території країни і покарання винних», - наголошується в ній.

У політсилі вважають, що влада перейшла всі межі у тиску на опозицію та у спробах позбавити населення промислових регіонів права голосу.

«Харків, Київ, Одеса, Кіровоград - по всій країні насильство стає нормою життя. Порушуються фундаментальні права громадян на безпеку і право обирати й бути обраним, - заявили в «Опозиційному блоці». - Це показує, що влада боїться опозиції і того слова правди, яке вона несе в регіони. Тому влада використовує незаконні збройні формування для тиску на опозицію, вдаючись до брудних та антидемократичних методів боротьби».

Ця влада уже втратила Крим і Донецьку та Луганську області. Тепер вони намагаються перенести війну на територію інших областей і знищити інакодумців.

При цьому політики вважають, що Президент країни має визначитися, за якими правилами він грає.

«Або Президент гарантує виборчі права громадян України і зупинить цей безлад, або ці вибори стануть надгробним каменем демократії в Україні. Президент має чесно відповісти на одне запитання: що відбувається в країні - демократичні вибори парламенту чи силове захоплення влади?»

Нагадаємо, 30 вересня народний депутат України Нестор Шуфрич отримав струс мозку та черепно-мозкову травму внаслідок бійки під будівлею Одеської обласної державної адміністрації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом