Міністерство закордонних справ України спрямувало ноту протесту в МЗС РФ у зв'язку з рішенням російського суду про проведення засідань у справі української льотчиці Надії Савченко в закритому режимі. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«26 вересня МЗС України спрямувало ноту на адресу МЗС РФ у зв'язку з рішенням російського суду про проведення закритих засідань і виступило з вимогою забезпечити присутність представника посольства України в РФ під час наступного розгляду справи Надії Савченко», - сказав він.

За словами Перебийноса, спроби Росії приховати як від громадськості, так і від українських дипломатів хід судових процесів у справі Олега Сенцова та Надії Савченко дають додаткові підстави сумніватися в існуванні якихось доказів їхньої провини та в справедливому розгляді цих справ.

Нагадаємо, 24 вересня адвокат Савченко Марк Фейгін заявив, що його підзахисну вивезли із воронезького слідчого ізолятора в невідомому напрямку.

Пізніше офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін повідомив, що Савченко призначена психіатрична експертиза, яку проведуть у Москві.

Раніше захист Савченко оскаржив постанову слідства про призначення їхній підзахисній психіатричної експертизи.

Як відомо, Савченко звинувачують у причетності до вбивства російських журналістів під Луганськом.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом