Для забезпечення проведення позачергових виборів до Верховної Ради України створено 113 виборчих дільниць у 73 країнах світу. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив директор Департаменту політики та комунікацій МЗС України Євген Перебийніс.

Зокрема, за його словами, 109 закордонних виборчих дільниць створено при посольствах та консульствах України (найбільше в Росії - 6, у Німеччині - 5, в Італії, Польщі та США - по 4), ще чотири дільниці - на прохання Міністерства оборони України - при військових частинах, що дислокуються у Демократичній Республіці Конго, Республіці Ліберія, Республіці Косово.

Крім того, Перебийніс поінформував про те, що МЗС спільно із закордонними дипломатичними установами здійснює роботу щодо поновлення та уточнення даних Державного реєстру виборців України.

«Це здійснюється у зв'язку з актуалізацією даних консульського обліку громадян України, які проживають або перебувають за кордоном, а також особистих заяв громадян. Станом на початок вересня, загальна кількість виборців за кордоном становила 515 315 тис. осіб», - зазначив він.

За інформацією Перебийноса, нині МЗС України спільно із закордонними дипломатичними установами України здійснює роботу щодо формування територіальних виборчих комісій за кордоном, а також опрацьовуються інші питання, пов'язані з організацією виборчого процесу за межами держави.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 серпня в Україні стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, запланованих на 26 жовтня.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом