У зоні АТО парламентські вибори можуть проходити тільки в тих районах, де українська влада може реалізувати право громадян на вільне волевиявлення і захистити їх. Про це в ході брифінгу заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба парламенту.

«Реально вибори можуть відбутися тільки в тих районах і містах, які контролюються українськими владою та українськими військовими, де ми можемо забезпечити право наших громадян на вільне волевиявлення», - сказав Турчинов.

«Ми повинні розуміти, що вибори мають пройти чесно, прозоро і демократично, під час виборчого процесу повинні бути присутні як члени виборчих комісій, так і спостерігачі, і це ми можемо забезпечити тільки на території, яка сьогодні контролюється нашими військовими, там, де є українська влада», - додав він.

За його словами, що стосується тимчасово окупованих міст та районів Донбасу, «це буде фарс, фальсифікації, спроба легалізувати вбивць, терористів для того, щоб фактично дискредитувати виборчий процес».

Нагадаємо, голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє про можливість безпечного проведення позачергових парламентських виборів в одинадцяти округах Донецької області та в чотирьох - Луганської областей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом