Розробка і транспортування газу трубопроводом «Сила Сибіру» з Чаяндинського родовища почнеться у 2020 році, повідомив заступник начальника Чаяндинського управління компанії «Газпром видобуток Ноябрьск» Віктор Селін.

«Ми скорегували терміни. Раніше транспортування планувалася на 2018 рік. Тепер у 2018 році намічені лише заповнення трубопроводу та пусконалагоджувальні роботи. Транспортування газу заплановане вже на 2020 рік», - уточнив він.

При цьому вже в 2019 році на Чаяндинському родовищі буде видобуто близько 5 млрд кубометрів газу з подальшим нарощуванням обсягів, у 2020 році - 10, 4 млрд кубометрів. До 2024 року планується збільшити видобуток газу до 25 млрд кубометрів.

Також, за словами Селіна, до 2030 року будуть розроблятися супутні родовища, пише «Прайм».

Наразі на Чаяндинському родовищі проводяться розвідувальні буріння свердловин, потім почнеться їх промислова експлуатація.

Довідка: «Сила Сибіру» - газотранспортна система для Іркутського і Якутського центрів газовидобутку, за якою газ буде транспортуватися як на внутрішній російський ринок, так і на експорт у Китай. Планується, що газопровід дозволить постачати газ до Китаю за так званим східним маршрутом. В районі Благовєщенська від труби буде побудована гілка до Китаю, за якою, згідно з контрактом на поставку російського трубопровідного газу, підписаному 21 травня 2014 р. ВАТ «Газпром» і Китайською національною нафтогазовою корпорацією, буде здійснюватися поставка палива протягом 30 років. Сума підписаного контракту склала $400 мільярдів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом